Om Grønn Matglede

Hei! Mitt navn er Irene, jeg er 23 år og er lærerstudent på fulltid. Siden mai i 2016 har jeg spist utelukkende vegansk, altså kuttet alt av dyreprodukter, både kjøtt, melk, egg osv. fra kosten. Så langt har det vært en spennende reise, og jeg blir stadig mer inspirert og motivert til å prøve ut og utvikle nye matretter fullstendig basert på det vi får fra jorda. Jeg har opplevd en større matglede, bedret helse og nyvunnet kunnskap. Og jeg har ingen planer om å snu!

Denne oppskriftsbloggen ble opprettet i håp om å kunne bidra til å inspirere og motivere andre til å ta grønnere matvalg, uten at det skal gå på kompromiss med smaksopplevelsen eller lommeboka. For plantebasert mat er absolutt ikke kjedelig, dyr eller smakløs, om du bare har de rette “verktøyene”.

Jeg mener at både jorda, dyrene og mennesket selv har mye positivt å hente fra at vi velger bort animalske produkter, og nyter de friske, næringsrike godene naturen har sjenket oss i form av frukt, bær, grønnsaker, bønner og nøtter. Og jo flere som etterspør og velger plantebasert, dess flere butikker, kafeer og restauranter tilrettelegger og endrer sine menyer i riktig retning.

Change must come from within before it can be expected of others. 

Advertisements