Deilig, kald iskaffe til varme sommerdager

Etter fire år som student sitter jeg blant annet igjen med en stor kjærlighet til kaffe, til alle døgnets tider. Men varm sommer og varm kaffe går ikke alltid så godt sammen, nei, når sommeren gir oss varme dager, trengs det en real avkjøling. Fortvil ikke! Vi kan jo lage iskaffe 😉 Her er min oppskrift på et deilig, kaldt glass med kjølende iskaffe (utviklet for Helios.no):

Nok til ett stort eller to små glass
Ingredienser
  • 3-4 isbiter, laget av sterk kaffe
  • 1-2 dl Helios kokosmelk (ev. soya- eller mandelmelk)
  • 1-2 ss Helios kokosblomstsukker
  • 1/2 ts Helios Bourbon vanilje

Fremgangsmåte
1. Kok opp god, sterk kaffe som du heller over i et isbitbrett og setter i fryseren noen timer eller over natta (til kaffen er helt fryst). Frys gjerne ned i større mengder, så har du alltid ferdig “kaffe-is” i fryseren. 
2. Kjør alle ingrediensene i en blender til ønsket konsistens og server umiddelbart. 
 
Tips: Tilpass mengden av hver enkelt ingrediens til dine egne preferanser. Om du ønsker sterkere kaffesmak bruker du flere isbiter, for mildere iskaffe bruker du mer kokosmelk. Ønsker du mindre sødme, bruker du mindre kokosblomstsukker, og ønsker du mer kremete konsistens, bruker du mest mulig av den faste kokoskremen som gjerne ligger i toppen av boksen. 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s