“No-bake” sitron- og blåbærkake

Gjennom mitt samarbeid med økologiske Helios, får jeg muligheten til å eksperimentere med ulike ingredienser og lage nye, spennende oppskrifter. Her er min første Helios-oppskrift: en “no-bake” sitron- og blåbærkake til vårens festbord.

Ingredienser til en rund kake på 25 cm eller mindre:

Bunn:

  • 150 g Helios dadler
  • 50 g Helios valnøtter
  • 60 g Helios mandler
  • 1 ss kakao
  • Et par klyper salt

Fyll:

  • 250 g Helios cashewnøtter
  • 1 boks Helios kokosmelk
  • 1 ts Helios Bourbon-vanilje, malt
  • 3-4 ss Helios lønnesirup
  • 1 økologisk sitron, skall og saft
  • En liten klype salt
  • 40 g Helios kokosolje, smeltet

Forslag til topping:

  • 50 g frosne blåbær og 1 ss lønnesirup
  • Eller: friske bær

Slik gjør du: 

  1. Kvelden før: Legg cashewnøttene i bløt og sett kokosmelka i kjøleskapet over natta.
  2. Bunn: Bløtlegg dadlene i ca. 10 minutt. Imens grovknuses mandler og valnøtter i en kraftig food processor. Tilsett dadler, kakao og salt før alt kjøres til en grov masse som kleber når den presses mellom fingrene. Kle en springform (maks 25 cm diameter) med bakepapir, og press deigen jevnt utover bunnen med en slikkepott.
  3. Fyll: Hell vannet av cashewnøttene og ha dem over i food processoren. Kjør på det hurtigste programmet i 5-10 minutt. Stopp av og til for å skrape sidene. Åpne kokosmelka og skrap forsiktig ut det faste i boksen, unngå å få med for mye av vannet. Ha «kokoskremen» oppi sammen med cashewnøttene og la det hele kjøres i 10 minutter til. Ha deretter oppi resten av ingrediensene og kjør til alt er blitt en jevn, ganske fin røre. Pass på å skrape ned fra kantene med jevne mellomrom. Fordel fyllet utover bunnen.
  4. Om du ønsker å lage mønster på toppen gjør du nå slik: tin blåbærene og knus dem sammen med 1 ss lønnesirup. Bruk en teskje og hell litt og litt av blåbærene «flekkvis» utover kaka. Bruk en tannpirker, strikkepinne eller lignende og rør rundt i topplaget til du oppnår ønsket mønster. Dersom du vil bruke friske bær eller lignende på toppen, lar du kaka bare være som den er.
  5. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den i fryseren i minst 3 timer. La kaken tine i ca. 10-15 minutt før servering.

 

(Oppskriften er sponset av Helios)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s