Peanøtt- og søtpotetgryte inspirert av Vest-Afrika

En varmende gryte med søtpotet, peanøttsmør og spinat – til en regntung dag, eller når du bare vil ha noe godt og enkelt til middag 🙂

Til 3-4 porsjoner trenger du:

  • 1 ss kokosolje, eller en nøytral olje etter eget ønske
  • 1 rødløk, i middels grove biter
  • 4-5 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss fersk ingefær, revet
  • 1 ts tørkede chiliflak, ev. 1/2-1 fersk chili, finhakket
  • 3-4 ss grovt peanøttsmør
  • 3 ss tomatpuré
  • 7,5 dl grønnsaksbuljong (jeg bruker ca. 1,5 ss Helios buljongpulver i kokende vann)
  • 1 søtpotet, i terninger
  • 2,5 dl vann
  • Et par never frisk spinat, eller tre “klumper” med frossen
  • Peanøtter og/eller gresskarkjerner til topping

Slik gjør du:

  1. Varm opp oljen i en tykkbunnet gryte. Tilsett rødløk, hvitløk, chili og ingefær og la det steke på medium varme til rødløken har myknet.
  2. Bland inn peanøttsmør og tomatpuré.
  3. Tøm deretter oppi grønnsaksbuljongen og søtpotet i terninger. Rør rundt til du har fått blandet ut peanøttsmøret og tomatpureen.
  4. La det stå å småkoke til søtpotetene er møre (15-20 min). Bland inn vannet.
  5. Ha i spinaten og la alt stå på medium varme til spinaten er kokt, og gryta har fått ønsket konsistens. Smak eventuelt til med mer chili og salt (om du bruker peanøttsmør med tilsatt salt, er nok dette unødvendig).
  6. Topp med peanøtter og eventuelt gresskarkjerner. Server med det du måtte ønske av ris, eller for eksempel quinoa, og gjerne en salat. Vel bekomme!

IMG_3393

Har du prøvd ut oppskriften? Legg gjerne igjen en kommentar 🙂

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s