Tofu scramble, eller tofurøre, om du vil

Man trenger ikke egg for å lage “scramble” til frokost 🙂 Har du en liten blokk med fast tofu, funker det like bra! Her har du min oppskrift på tofurøre for to.

Ingredienser

  • ca. 200 g fast tofu
  • en liten gul løk
  • en halv rød paprika
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts buljongpulver (grønnsaksbuljong)
  • 1 ts paprikapulver
  • 2-3 ss vann
  • 1 ss nøytral olje
  • Salt og pepper etter smak

 

Slik gjør du:

  1. Kutt opp løken og paprikaen i passelig tynne strimler.
  2. Varm opp oljen i en stekepanne og stek løk og paprika til løken er blank og myk.
  3. Imens finhakker du hvitløken og blander dette sammen med gurkemeie, buljong, paprika og vann.
  4. Ha tofublokken oppi stekepannen og bruk stekespaden til å knuse den i passelig store/små biter. La det brunes noen minutter sammen med løken og paprikaen.
  5. Hell over krydderblandingen og vend alt godt inn i tofuen. La alt steke under jevnlig omrøring i ca. 4-5 minutter til. Smak til med salt og pepper, og server med det du måtte ønske av brød, grønnsaker og annet pålegg.

 

Håper det smaker!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s